Over mij

Laat ik eens beginnen met mezelf voorstellen, voor degene die me nog niet kennen.

Ik ben Gina in 1986 geboren. Getrouwd met Rick en mama van 3 schattige jongens waarvan de jongste van 2021 is.

Ik ben wijkverpleegkundige van beroep en heb 1 januari 2022 het roer omgegooid, ben uit loondienst gegaan en gestart als zzper in de zorg. Dit om meer ruimte te creëren voor iets dat ik eigenlijk voel dat ik wil doen en dat is yogales geven.

Ik ben in 2018 gestart met een 4 jarige opleiding tot yoga docent en heb in februari 2020 al een diploma behaald voor de 200 urige opleiding. in februari 2023 rondde ik de 500 urige opleiding tot yogadocente af. 

Ik heb  2 jaar lang mogen oefenen met een klein clubje vriendinnen. Samen hebben we van alles uitgeprobeerd. Yoga met cacao, ademsessies, Wim Hof methode, koud bad en ga zo maar door. 

in maart 2022 was het tijd om samen met Dominique Van Polen van Flow With Do verder te gaan. We hebben dan ook een prachtige ruimte gevonden  in spaubeek waar ik het pad van yoga in combinatie met cacao en adem mag gaan delen met nog meer mensen. 

Ik zie yoga als een belangrijk onderdeel van het bewustwordingsproces. Veel kun je doen met je hoofd, maar uiteindelijk is ons lijf degene die aangeeft waar onze lessen zitten, waar trauma’s opgeslagen liggen en waar we mogen leren om beter naar onszelf te luisteren. 

Lichaamsbewustzijn, het verleggen van je focus van extern naar intern, je centrum sterk en krachtig maken en je ademhaling gebruiken als moter voor al je levenslessen en obstakels zijn de belangrijkste punten die terugkomen in mijn yogalessen.

 

Wist je dat ik in 2022 de overstap heb gemaakt van loondienst naar zzper?

Ik werkte 26 uur als wijkverpleegkundige, met alle verantwoordelijkheden van dien. Na zwangerschapsverlof van Charlie kwam ik weer op het werk en werd overspoeld door de openstaande diensten en de stress die erbij komt kijken. En ik kon het niet meer. Eigenlijk kon ik het al langer niet meer. Maar je zit zo in de ratrace dat je bijna geen tijd hebt om na te denken, laat staan te voelen wat je dan zou willen. 

En toen het eerste vonkje van inspiratie kwam om zzp’er te worden (als verpleegkundige) was ik overtuigd dat dat het juiste was. Totdat mijn ego zich ermee ging bemoeien en ging doen waar het goed in is: mij proberen te beschermen. Ineens was het toch niet meer zo erg op het werk en zag ik allemaal beren op de weg als zzp’er. Alle angst gedachten en gedachtes in tekorten kwamen voorbij.

Met hulp van vriendinnen die me altijd weer even terug kunnen brengen naar mezelf, mijn man Rick die me altijd steunt, en wat hulp van kaarten (tsja what can I say, je hoeft er niet in te geloven, maar een stukje mystiek maakt het leven een stuk leuker voor mij) kon ik de moed verzamelen om me in te schrijven bij de KvK en na 86 hartverzakkingen en regenboogkleurige stront achter me te laten, ontslag te nemen. 

En heb ik er spijt van? Nee geen seconde! Sindsdien geef ik meer yogales, werk ik alleen wat ik wil werken en doe ik veel meer wat ik eigenlijk wil doen. Ook werken in de zorg is leuker omdat ik veel minder verantwoordelijkheid heb. Ik doe wat ik kan en ga daarna naar huis en ben er helemaal voor mijn man en kindjes. 

Soms merk ik dat ik mezelf nog saboteer met gedachtes als, ik kan niet geloven dat het zo makkelijk kan zijn 😱. Maar dat kan ik dan ook wel weer snel omdraaien naar, nee dit verdien ik en het leven mag echt zo leuk zijn!

Yoga heeft me geholpen om veel lichaamsbewuster te zijn en de signalen van mijn lijf op te vangen over wat wel en niet kloppend is. En ik wist al jaren dat de zorg niet is wat ik wilde blijven doen. Had ik dit dan eerder moeten doen? Misschien. Aan de andere kant was dit ook wel de meeste kloppende timing.

Contactgegevens

Yogales volgen?

Wil je een keer meedoen met een yogales? Meld je dan aan via onderstaande knop.

©JustBreatheYogaFlow 2022